Verbergen

Laat ons je helpen

We snappen het goed als je vragen hebt en we helpen je dan ook graag.

Bel, mail, app of chat met David.

Chat op WhatsApp
Mail met David

Hey! Kan ik je helpen?

Accessoires

In de accessoireslijst kun je aanvullende producten bestellen t.b.v. de zonnepanelen installatie. 

Meer weten over bepaalde producten of heb je nog vragen, neem dan contact met ons op.  

PV verdeler

Zonnepanelen moeten op een aparte groep worden aangesloten, zonder dat hier andere gebruikers op zijn aangesloten. Maar wat nu als je die niet hebt? Je kunt dan kiezen voor een PV-verdeler. Deze wordt gebruikt om een bestaande aparte groep op te splitsen, denk hierbij aan de bestaande groep van de schuur, wasmachine of wasdroger. Op de PV verdeler sluit je de omvormer en het andere apparaat aan.

Er moet wel rekening worden gehouden met bepaalde voorwaarden:

1. De PV verdeler is beveiligd met 16A. Het maximaal vermogen wat aangesloten mag worden is 3680 watt.

2. Er moet een directe groep aanwezig zijn waar geen andere gebruikers op zijn aangesloten.

3. De aderdoorsnede moet minimaal 2,5mm² zijn. 

Werkschakelaar

Volgens de nieuwe NEN1010 is het verplicht om de omvormer spanningsloos te kunnen maken. Hiervoor kan er nabij de omvormer een werkschakelaar geplaatst worden, zodat u spanningsloos kunt werken aan de omvormer indien noodzakelijk.

De werkschakelaar wordt tussen de meterkast en de omvormer geïnstalleerd om de omvormer veilig te kunnen afschakelen van het net. Dit is voor apparaten waar je zeker van wilt zijn dat er geen spanning meer op staat. De werkschakelaar wordt met de hand bediend en is aangebracht om elektrische machines uit te schakelen tijdens onderhouds- en reparatiewerkzaamheden. 

SolarEdge WirelessGateway 

Het installeren van de wireless gateway is voor huiseigenaren en installateurs gemakkelijk als altijd, wanneer het wachtwoord voor het thuisnetwerk wordt gewijzigd.

De wireless gateway maakt verbinding met de ingebouwde Wi-Fi van de residentiële omvormers, maar heeft Ethernetbekabeling naar de internetrouter thuis. Zo wordt het doorgeven van systeemgegevens aan de SolarEdge monitoringsservers niet verstoord door veranderingen in het thuisnetwerk. De zichtbaarheid van de site blijft normaal, waardoor er minder onnodige telefoontjes door de huiseigenaar naar support zijn en de installateur geen bezoek op locatie hoeft te doen.

Let op: Om een stabiele verbinding met zo min mogelijk storing van buitenaf te waarborgen, ondersteunt de wireless gateway een directe draadloze verbinding tussen de omvormer en de internet router. Een antenne, die met de wireless gateway wordt meegeleverd, moet op de omvormer worden geïnstalleerd. Na verloop van tijd zal de wireless gateway de standaard draadloze oplossing worden voor nieuwe residentiële installaties.

Bekijk hier de datasheet en de installatie instructies  

SolarEdge Wifi Antenna

De antenne wordt gebruikt om een ​​SolarEdge-apparaat via wifi of ZigBee communicatie met het monitoringplatform te verbinden. De antenne kan binnen- of buiten worden gebruikt. De nieuwe SetApp-omvormers hebben WiFi standaard ingebouwd, maar met een zeer kort bereik. Met de antenne kunt u het communicatiebereik verbeteren tot 50 meter binnenshuis en 400 meter buitenshuis door de antenne op de omvormer te installeren.

Bekijk hier de datasheet. 

Growatt ShineWiFi-X

De Growatt ShineWIFI-X wordt gebruikt om de Growatt omvormer draadloos met de router en daarmee ook het internet te verbinden. De WIFI-module beschikt over een verborgen netwerk waarmee draadloos contact gemaakt kan worden. Data wordt tot 30 dagen opgeslagen als de ShineWIFI verbinding met internet verlies. De ShineWIFI-X heeft een breed bereik tot wel 50 meter. Onderhoud en firmware-updates zijn eveneens op afstand mogelijk.

Bekijk hier de datasheet. 

Growatt ShineLAN-X

De Growatt ShineLAN wordt gebruikt om een bekabelde verbinding te maken tussen de Growatt omvormer en de router (RJ45). Daarmee wordt ook verbinding met internet gemaakt. De ShineLAN is in te stellen via ‘plug & play’ en is daardoor gemakkelijk te gebruiken. De ShineLAN-X heeft een ruim bereik, tot wel 100 meter.

Bekijk hier de datasheet

TP-Link TL-SG105E

De meeste omvormers hebben internet nodig, dit kan via wifi of natuurlijk gewoon bekabeld, heb je geen UTP poort meer vrij op jouw router of switch dan is dit de ideale oplossing.

De TP-Link TL-SG105E is een switch met 5 netwerkaansluitingen. Je stelt de switch in via de software van TP-Link. Daar geef je bijvoorbeeld voorrang aan belangrijk netwerkverkeer, zoals telefoongesprekken of streams. Die worden dan niet gestoord als je flink aan het downloaden bent. Je deelt je netwerk met deze switch op in 32 virtuele netwerken, zo bepaal je wie toegang krijgt tot welk deel van je netwerk. Je monteert deze switch eenvoudig onder een bureau of aan de muur.


TP-Link PA4022P KIT 600 Mbps 

De TP-Link TL-PA4022P Starter Kit zonder wifi is een set van 2 compacte powerline-adapters, waarmee je het internet via het stopcontact naar alle kanten van het huis leidt. Steek de adapters in het stopcontact, verbind er 1 met de router en ze zijn direct klaar voor gebruik. Beide adapters beschikken over een geïntegreerd stopcontact, waardoor je geen stopcontact hoeft te missen. Met de TL-PA4022P verbind je 2 apparaten met het internet op elke gewenste plek in huis, zonder dat je lange kabels hoeft te trekken van je meterkast bijvoorbeeld naar je omvormer.

Enphase Externe Relais voor de IQ7 1 fase

Het Enphase Q-relais 1fase is de overspanningsbeveiliging van de nieuwe generatie Enphase IQ7 micro-omvormers. Iedere IQ7 string moet worden voorzien van een Q-relais om aan de veiligheidseisen te voldoen.

De nieuwe Enphase IQ7 micro-omvormers zijn, om storinggevoeligheid van de set te verminderen, niet voorzien een ingebouwde overspanningsbeveiliging. Dit IQ7 Q-relais werkt als een DC switch en beschermt uw woning tegen netspanningsproblemen aan de kant van de zonnepanelen.

Zonder het Enphase Q-relais voldoet uw systeem niet aan de NEN1010.

Bekijk hier de datasheet en het stroomschema en installatie handleiding.

Enphase Externe Relais voor de IQ7 3 fase

Een mechanische afsluiter is in Nederland en Belgie verplicht. Dit kan met behulp van een relais. Voor aansluiting in een solar installatie op 3-fase kan daar de Externe Relais voor de IQ7 - 3PH voor gebruikt worden. Om micro omvormers op 3-fase aan te sluiten is ook een fase koppelaar benodigd. Deze relais functioneert tevens als fase koppelaar. Plaatsing gebeurd in de PVBox of meterkast aan de PV zijde.

Let op: Bij de driefase variant wordt het stroomnet aan de onderzijde aangesloten, de PV installatie aan de bovenkant. Bij de eenfasige variant is dit net andersom.

Bekijk hier de datasheet en het stroomschema en installatie handleiding.

Vooruit, aan de slag!

Gebruik onze configurator om de beste panelen voor jouw klus te bestellen.

Samen zorgen wij ervoor dat jij die klus klaart.


Vul hier het jaarverbruik in en ga direct aan slag.